| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Krewetki miałam mrożone, więc przełożyłam je na noc do lodówki, żeby powoli rozmroziły się. Następnie wymieszałam je z sosem sojowym i czosnkiem. |
| Krok 2 |
| Ciasto - w rondelku podgrzałam oliwę z piwem. Do miski wsypałam mąkę, dolałam piwo z oliwą, sól, pieprz - wymieszałam wszystko trzebaczką. Osobno ubiłam pianę z białka i dodałam do ciasta. |
| Krok 3 |
| Krewetki były obrane, ale miały ogonki. Łapałam więc krewetkę za ogonek, maczałam w cieście i wrzucałam na rozgrzany olej. Po 2-3 minutach obracałam na drugą stronę. Ogonków nie pokrywałam ciastem, dzięki temu wyglądały efektownie i łatwo było je chwytać. Po usmażeniu przekładałam na chwilę na papierowy ręcznik, by ociekły z nadmiaru tłuszczu. |