Złociste kurczaki w coli

7


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
ćwiartki z kurczaka4 sztuki
Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku1 opakowanie
pomidory3 sztuki
cebula1 sztuka
świeża kolendra1 pęczek
oliwa z oliwek3 łyżki
limonka0.5 sztuk
cola 50 mililitrów
Ketchup Hellmann's Łagodny5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Fix Knorr rozmieszaj z colą i Ketchupem Hellmann’s Łagodnym.
Krok 2
Kawałki kurczaka posmaruj marynatą, a następnie włóż do woreczka i zepnij spinką. Torebkę nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 50 minut.
Krok 3
Pomidory pokrój w niedużą kostkę, cebulę posiekaj. Wymieszaj razem w miseczce, dodaj oliwę, sok z limonki oraz posiekaną kolendrę. Salsę dopraw do smaku.
Krok 4
Woreczek ostrożnie rozetnij nożem i wyciągnij upieczone mięso. Podawaj z przygotowaną salsą i np. kaszą kuskus.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl