Złociste paluszki z kurczaka

8


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
piersi z kurczaka2 sztuki
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr4 łyżki
płatki kukurydziane100 gramów
jajka2 sztuki
olej do smażenia0.5 litrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w podłużne, dość grube paluszki. Każdy z nich posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
W garnku powoli rozgrzej olej do smażenia. Przygotuj zestaw do panierowania - na jednym talerzyk mąkę, na drugim roztrzepane jajka i na trzecim pokruszone w dłoniach płatki kukurydziane.
Krok 3
Kawałki mięsa obtaczaj kolejno w każdym w mące, w jajku a na końcu na płatkach.
Krok 4
Opanierowane paluszki smaż na głębokim oleju ok. 3-4 minut uważając, aby olej nie był zbyt gorący. Przed podanie upewnij się, czy mięso jest dobrze usmażone.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl