Złociste paluszki z kurczaka
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 2 sztuki
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 4 łyżki
  • płatki kukurydziane - 100 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • olej do smażenia - 0.5 litrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w podłużne, dość grube paluszki. Każdy z nich posyp przyprawą Knorr.
  2. W garnku powoli rozgrzej olej do smażenia. Przygotuj zestaw do panierowania - na jednym talerzyk mąkę, na drugim roztrzepane jajka i na trzecim pokruszone w dłoniach płatki kukurydziane.
  3. Kawałki mięsa obtaczaj kolejno w każdym w mące, w jajku a na końcu na płatkach.
  4. Opanierowane paluszki smaż na głębokim oleju ok. 3-4 minut uważając, aby olej nie był zbyt gorący. Przed podanie upewnij się, czy mięso jest dobrze usmażone.