Złociste roladki z kurczaka z dyniowym nadzieniem

25


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 2 sztuki
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny50 mililitrów
dynia mrożona, pokrojona w drobną kostkę100 gramów
cebula pokrojona w drobną kostkę0.5 sztuk
migdały w płatkach2 łyżki
mąka3 łyżki
jajka1 sztuka
bułka tarta100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Piersi oczyść, następnie każdą z nich przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty. Powstałe płaty rozbij cienko tłuczkiem przez folię spożywczą, a nastęnie oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę przesmaż na Ramie, dodaj dynię i migdały. Smaż chwilę razem i dopraw do smaku.
Krok 3
Przygotowany farsz nałóż na płaty mięsa. Każdy z nich zroluj zawijając uprzednio brzegi do środka, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
Krok 4
Tak przygotowane roladki panieruj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i bułce.
Krok 5
Na patelni rozgrzej Ramę, poczekaj aż z powierzchni tłuszczu znikną bąbelki, będzie to oznaczać, że osiągnął on odpowiednią temperaturę. Opanierowane roladki smaż z każdej strony na złoty kolor. Przed podaniem roladki przekrój pod skosem na połówki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl