Złociste roladki z kurczaka z dyniowym nadzieniem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 50 mililitrów
  • dynia mrożona, pokrojona w drobną kostkę - 100 gramów
  • cebula pokrojona w drobną kostkę - 0.5 sztuk
  • migdały w płatkach - 2 łyżki
  • mąka - 3 łyżki
  • jajka - 1 sztuka
  • bułka tarta - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Piersi oczyść, następnie każdą z nich przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty. Powstałe płaty rozbij cienko tłuczkiem przez folię spożywczą, a nastęnie oprósz solą i pieprzem.
  2. Cebulę przesmaż na Ramie, dodaj dynię i migdały. Smaż chwilę razem i dopraw do smaku.
  3. Przygotowany farsz nałóż na płaty mięsa. Każdy z nich zroluj zawijając uprzednio brzegi do środka, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
  4. Tak przygotowane roladki panieruj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i bułce.
  5. Na patelni rozgrzej Ramę, poczekaj aż z powierzchni tłuszczu znikną bąbelki, będzie to oznaczać, że osiągnął on odpowiednią temperaturę. Opanierowane roladki smaż z każdej strony na złoty kolor. Przed podaniem roladki przekrój pod skosem na połówki.