Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego

15


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
ser żółty250 gramów
Sos Hellmann‘s Tartar5 łyżek
mąka pszenna2 łyżki
jajka2 sztuki
bułka tarta8 łyżek
czosnek granulowany1 łyżeczka
ogórki kiszone3 sztuki
papryka konserwowa2 sztuki
czerwona cebula1 sztuka
kapusta biała100 gramów
natka pieruszki0.5 pęczków
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
olej300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Ser pokrój w duże plastry ok. 1 cm. grubości. Następnie panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce wymieszanej z granulowanym czosnkiem. Aby ser był dobrze panierowany i nie wyciekał podczas smażenia, najlepiej zrobić to dwukrotnie.
Krok 2
Ogórki, paprykę, cebulę oraz kapustę pokrój w cienkie paseczki, posiekaj natkę pietruszki. Sos sałatkowy Knorr przygotuj zgodnie z instrukcja umieszczona na opakowaniu, a następnie wymieszaj z warzywami. Sałatkę przełóż do salaterki.
Krok 3
Panierowany ser smaż na złocisty kolor w rozgrzanym, głębokim oleju. Usmażony ser odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Ser podawaj na talerzu z sałatką i tatarskim sosem Hellmann’s.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl