Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego

26


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
ser żółty250 gramów
Sos Hellmann's Chunky Burger5 łyżek
mąka pszenna2 łyżki
jajka2 sztuki
bułka tarta8 łyżek
czosnek granulowany1 łyżeczka
ogórki kiszone3 sztuki
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
papryka konserwowa2 sztuki
czerwona cebula1 sztuka
kapusta biała100 gramów
natka pieruszki0.5 pęczków
olej300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Kostkę sera żółtego pokrój w duże plastry o grubości około 1 cm. Do miseczki wbij jajko i roztrzep je. Na talerzyku przygotuj bułkę tartą i wymieszaj ją dokładnie z granulowanym czosnkiem. Następnie każdy kawałek sera zanurz kolejno w mące, roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce. Aby ser miał grubą panierkę i nie wyciekał podczas smażenia, najlepiej cały proces panierowania powtórzyć dwukrotnie.
Krok 2
Przygotuj chrupiącą sałatkę, która świetnie urozmaici ser po czesku. Ogórki, paprykę oraz cebulę drobno pokrój. Kapustę poszatkuj i posiekaj natkę pietruszki. Sos sałatkowy włoski Knorr przygotuj zgodnie z instrukcja umieszczoną na opakowaniu, a następnie wymieszaj z warzywami. Gotową sałatkę przełóż do salaterki.
Krok 3
Ser panierowany po czesku smaż na złocisty kolor w rozgrzanym, głębokim oleju. Usmażony ser odsącz z nadmiaru tłuszczu, kładąc każdy plaster na papierowym ręczniku. Smażony ser po czesku podawaj na talerzu z sałatką i Sosem Hellmann’s.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl