Przygotowanie |
Krok 1 |
Kostkę sera żółtego pokrój w duże plastry o grubości około 1 cm. Do miseczki wbij jajko i roztrzep je. Na talerzyku przygotuj bułkę tartą i wymieszaj ją dokładnie z granulowanym czosnkiem. Następnie każdy kawałek sera zanurz kolejno w mące, roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce. Aby ser miał grubą panierkę i nie wyciekał podczas smażenia, najlepiej cały proces panierowania powtórzyć dwukrotnie. |
Krok 2 |
Przygotuj chrupiącą sałatkę, która świetnie urozmaici ser po czesku. Ogórki, paprykę oraz cebulę drobno pokrój. Kapustę poszatkuj i posiekaj natkę pietruszki. Sos sałatkowy włoski Knorr przygotuj zgodnie z instrukcja umieszczoną na opakowaniu, a następnie wymieszaj z warzywami. Gotową sałatkę przełóż do salaterki. |
Krok 3 |
Ser panierowany po czesku smaż na złocisty kolor w rozgrzanym, głębokim oleju. Usmażony ser odsącz z nadmiaru tłuszczu, kładąc każdy plaster na papierowym ręczniku. Smażony ser po czesku podawaj na talerzu z sałatką i Sosem Hellmann’s. |