Znakomite śledzie po japońsku

128


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
śledzie w oleju400 gramów
Majonez Hellmann’s Original2 łyżki
śmietana 12% 2 łyżki
cebula czerwona1 sztuka
jaja2 sztuki
groszek konserwowy, puszka1 sztuka
żółty ser tarty80 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju, następnie pokrój w kawałki szerokości ok. 4cm.
Krok 2
Jaja do śledzi po japońsku ugotuj na twardo, następnie wystudź i pokrój drobno.
Krok 3
Na dnie półmiska lub talerza wysyp zielony groszek, ułóż na nim śledzie. Przygotuj kremowy sos – majonez wymieszaj ze śmietaną i połącz z jajkami.
Krok 4
Na kawałek śledzia nałóż plaster cebuli, porcje sosu z jajkami i posyp startym serem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl