| |||||||||
| Składniki | ||
| śledzie w oleju | 400 gramów | |
| Majonez Hellmann’s Original | 2 łyżki | |
| śmietana 12% | 2 łyżki | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| jaja | 2 sztuki | |
| groszek konserwowy, puszka | 1 sztuka | |
| żółty ser tarty | 80 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju, następnie pokrój w kawałki szerokości ok. 4cm. |
| Krok 2 |
| Jaja do śledzi po japońsku ugotuj na twardo, następnie wystudź i pokrój drobno. |
| Krok 3 |
| Na dnie półmiska lub talerza wysyp zielony groszek, ułóż na nim śledzie. Przygotuj kremowy sos – majonez wymieszaj ze śmietaną i połącz z jajkami. |
| Krok 4 |
| Na kawałek śledzia nałóż plaster cebuli, porcje sosu z jajkami i posyp startym serem. |
| Autor: przepisy.pl |