|
Składniki | ||
śledzie w oleju | 400 gramów | |
Majonez Hellmann’s Original | 2 łyżki | |
śmietana 12% | 2 łyżki | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
jaja | 2 sztuki | |
groszek konserwowy, puszka | 1 sztuka | |
żółty ser tarty | 80 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju, następnie pokrój w kawałki szerokości ok. 4cm. |
Krok 2 |
Jaja do śledzi po japońsku ugotuj na twardo, następnie wystudź i pokrój drobno. |
Krok 3 |
Na dnie półmiska lub talerza wysyp zielony groszek, ułóż na nim śledzie. Przygotuj kremowy sos – majonez wymieszaj ze śmietaną i połącz z jajkami. |
Krok 4 |
Na kawałek śledzia nałóż plaster cebuli, porcje sosu z jajkami i posyp startym serem. |
Autor: przepisy.pl |