Żołądki drobiowe z ryżem

Składniki:

  • żołądki drobiowe - 500 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • ryż - 2 szklanki
  • pieczarki - 400 gramów
  • pomidory - 3 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • pieprz do smaku
  • olej - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Żołądki gotuj 40 minut w 1,5 litra wody z dodatkiem Kostek Rosołu z kury Knorr.
  2. Następnie wyciągnij, schłodź i pokrój w paski. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. pieczarki pokrój w cząstki, cebulę w plastry.
  3. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i przesmaż. wlej 0,5 szklanki wywaru z gotowania żołądków i poduś chwilę.
  4. Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.
  5. Pokrojone żołądki dodaj do pieczarek wraz z pomidorami. Wymieszaj, podgrzej i dopraw pieprzem. Podawaj z ryżem.