Żołądki w sosie cebulowym
  • 90 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • żołądki z kurczaka - 800 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • masło - 1 łyżka
  • olej roślinny - 1 łyżka
  • sos sojowy jasny - 2 łyżki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 3 sztuki
  • Bulionetka wołowa Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Żołądki oczyść i dokładnie wypłucz, osącz. Cebule obierz i posiekaj.
  2. Rozgrzej patelnię z masłem i olejem, wrzuć żołądki i smaż kilka minut mieszając. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe, wlej 3/4 szkl. gorącej wody z rozpuszczoną bulionetką i duś ok. 30 min.
  3. Dorzuć cebulę, sos sojowy i kostki mini, duś aż żołądki będą miękkie. Cebula powinna się rozpaść i naturalnie zagęścić sos. Podaj z kaszą albo ziemniakami i ulubioną surówką.