Zrazy schabowe duszone w cebulce
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • schab wieprzowy - 500 gramów
  • Esencja do duszonych mięs Knorr - 1 sztuka
  • ogórek kiszony - 1 sztuka
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • cebula - 2 sztuki
  • olej do smażenia - 3 łyżki
  • woda - 300 mililitrów

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w plastry grubości 1 cm. Rozbij tłuczkiem i natrzyj przyprawą Knorr. Ogórka i cebulę pokrój w plastry, cebulę obsmaż na patelni.
  2. Na każdy płat mięsa nałóż plaster ogórka i łyżkę podsmażonej cebulki. Zawiń brzegi, a następnie zroluj cały płat. Zabezpiecz wykałaczką przed rozwinięciem.
  3. Zrazy obsmaż na patelni z obu stron, a następnie zalej 300 ml wody oraz dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr. Duś pod przykryciem przez 15 minut.