Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso umyj, pokrój w mniejsze kawałki i rozbij na cienkie, duże plastry. Całość posyp przyprawą do wołowiny Knorr. |
Krok 2 |
Namocz chleb, następnie odciśnij. Boczek pokrój na drobniutkie paseczki, dodaj do odciśniętego chleba. |
Krok 3 |
Wbij jajko, dodaj paprykę i całość dopraw przyprawą Knorr. Dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. |
Krok 4 |
Na rozbitych płatach nakładaj przygotowany farsz i zwijaj ruloniki, zepnij wykałaczkami. |
Krok 5 |
Każdy rulonik obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym smalcu razem z cebulką pokrojoną w piórka. |
Krok 6 |
Podlej bulionem i śmietaną. Gotuj około 20 minut, aż sos zgęstnieje i zrazy zrobią się miękkie. Zrazy możesz podać z ziemniakami. Pamiętaj, aby przez podaniem usunąć wykałaczki. |