Przygotowanie |
Krok 1 |
Wołowinę rozbij na bardzo cienkie płaty. Posyp z jednej strony pieprzem.
|
Krok 2 |
Następnie posmaruj musztardą, na niej ułóż plaster boczku i ćwiartkę ogórka.
|
Krok 3 |
Całość zawiń ciasno i zepnij wykałaczkami, oprósz mąką po czym obsmaż na oleju.
|
Krok 4 |
Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i podsmaż ją wraz z mięsem.
|
Krok 5 |
Następnie do garnka wlej 500 ml wody, zagotuj, wrzuć kostkę rosołową wołową Knorr, która wzbogaci smak potrawy. Następnie duś zrazy do momentu aż będą miękkie (ok. 1 godziny). Pamiętaj żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z ulubioną kaszą. |