Zrazy wołowe w sosie cebulowym

7


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
wołowina na zrazy4 plastry
cebula2 sztuki
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
musztarda sarepska1 łyżka
boczek wędzony4 plastry
ogórek konserwowy lub kiszony (pokrojony w słupki)1 sztuka
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Wołowinę rozbij na bardzo cienkie płaty. Posyp z jednej strony pieprzem.
Krok 2
Następnie posmaruj musztardą, na niej ułóż plaster boczku i ćwiartkę ogórka.
Krok 3
Całość zawiń ciasno i zepnij wykałaczkami, oprósz mąką po czym obsmaż na oleju.
Krok 4
Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i podsmaż ją wraz z mięsem.
Krok 5
Następnie do garnka wlej 500 ml wody, zagotuj, wrzuć kostkę rosołową wołową Knorr, która wzbogaci smak potrawy. Następnie duś zrazy do momentu aż będą miękkie (ok. 1 godziny). Pamiętaj żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z ulubioną kaszą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl