Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry. Na mięsie rozłóż folię i dokładnie je rozbij. Dopraw do smaku i posmaruj cienką warstwą musztardy sarepskiej. |
Krok 2 |
Cebule pokrój w plastry i podsmaż je. Na kawałku mięsa połóż plaster boczku, wąski kawałek chleba razowego, a następnie podsmażony plaster cebuli. Całość zawiń i dokładnie zroluj.
|
Krok 3 |
Przygotowane zrazy przekłuj wykałaczkami, oprósz w mące i dokładnie obsmaż. |
Krok 4 |
Mięso zalej sosem do pieczeni Knorr, rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Duś je pod przykryciem przez około 30 minut - do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
|
Krok 5 |
Przygotuj sałatkę: sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody.
|
Krok 6 |
Czerwoną cebulę i kiszone ogórki pokrój w cienkie plastry. Zalej je gotowym sosem sałatkowym i wymieszaj. |