Zrazy z razowym chlebem - VIDEO

2


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
mięso wołowe na zrazy800 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr
Sos do pieczeni ciemny Knorr1 opakowanie
wędzony boczek10 sztuk
czerwone cebule2 sztuki
średnia cebula1 sztuka
kiszone ogórki100 gramów
musztarda sarepska50 gramów
razowy chleb120 gramów
mąka pszenna30 gramów
oliwa z oliwek50 mililitrów
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry. Na mięsie rozłóż folię i dokładnie je rozbij. Dopraw do smaku i posmaruj cienką warstwą musztardy sarepskiej.
Krok 2
Cebule pokrój w plastry i podsmaż je. Na kawałku mięsa połóż plaster boczku, wąski kawałek chleba razowego, a następnie podsmażony plaster cebuli. Całość zawiń i dokładnie zroluj.
Krok 3
Przygotowane zrazy przekłuj wykałaczkami, oprósz w mące i dokładnie obsmaż.
Krok 4
Mięso zalej sosem do pieczeni Knorr, rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Duś je pod przykryciem przez około 30 minut - do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
Krok 5
Przygotuj sałatkę: sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody.
Krok 6
Czerwoną cebulę i kiszone ogórki pokrój w cienkie plastry. Zalej je gotowym sosem sałatkowym i wymieszaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl