Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim

2


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
wołowina400 gramów
Sos do pieczeni jasny Knorr1 sztuka
kasza gryczana ugotowana150 gramów
cebula1 sztuka
kozi ser100 gramów
natka pietruszki (posiekana)2 łyżki
tłuszcz do smażenia
mąka2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
W rondelku przesmaż pół cebuli pokrojonej w kostkę, dodaj kaszę, dopraw do smaku i wystudź. Po tym czasie dodaj kozi ser, posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Mięso pokrój w plastry, a następnie rozbij cienko tłuczkiem. Na każdy plaster mięsa nałóż łyżkę farszu, zwiń jak tradycyjne zrazy i zepnij wykałaczką.
Krok 3
Przygotowane zrazy oprósz mąką i obsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodaj drugą połowę cebuli pokrojoną w paski i smaż chwilę razem.
Krok 4
Do garnka wlej 500 ml wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i duś zrazy do momentu, gdy będą miękkie – ok. 40 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl