Zrazy ze schabu
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • schab bez kości - 1 kilogram
  • Sos do pieczeni ciemny Knorr - 1 opakowanie
  • ogórki kiszone - 10 dekagramów
  • kiełbasa zwyczajna - 10 dekagramów
  • mąka - 2 łyżki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • olej - 60 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Schab pokrój na plastry i cienko rozbij.
  2. Na plastrach mięsa ułóż pokrojoną w paski kiełbasę i ogórka. Posyp majerankiem.
  3. Zwiń mięso w ruloniki, zepnij wykałaczką. Obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
  4. Sos do pieczeni ciemny Knorr wymieszaj w 400 mililitrach wody, wlej do schabu i duś około 15 minut, aż mięso zmięknie i sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą jaglaną, makaronem lub ziemniakami.