Zrazy ze szczupaka

1


Łatwe


45 min.


5 os.

Składniki
szczupak1.5 kilogramów
jajko1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr2 łyżeczki
bułka tarta4 łyżki
śmietana150 mililitrów
bulion z ryby200 mililitrów
olej do smażenia
Farsz:
cebule6 sztuk
jajka6 sztuk
bułka tarta8 łyżek
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Wypatrosz szczupaka, obierz z ości. Pokrój na kawałki w poprzek. Dopraw przyprawą Knorr.
Krok 2
Cebule posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj połowę bułki tartej, pieprz, 1 surowe jajko i wymieszaj.
Krok 3
Tak powstały farsz nakładaj na każdy kawałek ryby i zawiń.
Krok 4
Rybę obtocz w roztrzepanym jajku, pozostałej bułce tartej i smaż na oleju do zrumienienia.
Krok 5
Do oleju, na którym smażyła się ryba, dodaj bulion i śmietanę i zagotuj do powstania sosu. Sosem polewaj gotowe danie.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl