| |||||||||
| Składniki | ||
| szczupak | 1.5 kilogramów | |
| jajko | 1 sztuka | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 2 łyżeczki | |
| bułka tarta | 4 łyżki | |
| śmietana | 150 mililitrów | |
| bulion z ryby | 200 mililitrów | |
| olej do smażenia | ||
| Farsz: | ||
| cebule | 6 sztuk | |
| jajka | 6 sztuk | |
| bułka tarta | 8 łyżek | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wypatrosz szczupaka, obierz z ości. Pokrój na kawałki w poprzek. Dopraw przyprawą Knorr. |
| Krok 2 |
| Cebule posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj połowę bułki tartej, pieprz, 1 surowe jajko i wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Tak powstały farsz nakładaj na każdy kawałek ryby i zawiń. |
| Krok 4 |
| Rybę obtocz w roztrzepanym jajku, pozostałej bułce tartej i smaż na oleju do zrumienienia. |
| Krok 5 |
| Do oleju, na którym smażyła się ryba, dodaj bulion i śmietanę i zagotuj do powstania sosu. Sosem polewaj gotowe danie. |
| Autor: przepisy.pl |