|
Składniki | ||
szczupak | 1.5 kilogramów | |
jajko | 1 sztuka | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 2 łyżeczki | |
bułka tarta | 4 łyżki | |
śmietana | 150 mililitrów | |
bulion z ryby | 200 mililitrów | |
olej do smażenia | ||
Farsz: | ||
cebule | 6 sztuk | |
jajka | 6 sztuk | |
bułka tarta | 8 łyżek | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wypatrosz szczupaka, obierz z ości. Pokrój na kawałki w poprzek. Dopraw przyprawą Knorr. |
Krok 2 |
Cebule posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj połowę bułki tartej, pieprz, 1 surowe jajko i wymieszaj. |
Krok 3 |
Tak powstały farsz nakładaj na każdy kawałek ryby i zawiń. |
Krok 4 |
Rybę obtocz w roztrzepanym jajku, pozostałej bułce tartej i smaż na oleju do zrumienienia. |
Krok 5 |
Do oleju, na którym smażyła się ryba, dodaj bulion i śmietanę i zagotuj do powstania sosu. Sosem polewaj gotowe danie. |
Autor: przepisy.pl |