Zrazy ze szczupaka
  • 45 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • szczupak - 1.5 kilogramów
  • jajko - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 2 łyżeczki
  • bułka tarta - 4 łyżki
  • śmietana - 150 mililitrów
  • bulion z ryby - 200 mililitrów
  • olej do smażenia
  • farsz
  • cebule - 6 sztuk
  • jajka - 6 sztuk
  • bułka tarta - 8 łyżek
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Wypatrosz szczupaka, obierz z ości. Pokrój na kawałki w poprzek. Dopraw przyprawą Knorr.
  2. Cebule posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj połowę bułki tartej, pieprz, 1 surowe jajko i wymieszaj.
  3. Tak powstały farsz nakładaj na każdy kawałek ryby i zawiń.
  4. Rybę obtocz w roztrzepanym jajku, pozostałej bułce tartej i smaż na oleju do zrumienienia.
  5. Do oleju, na którym smażyła się ryba, dodaj bulion i śmietanę i zagotuj do powstania sosu. Sosem polewaj gotowe danie.