Zupa azjatycka z kalafiorem

Składniki:

  • kalafior - 1 sztuka
  • Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr - 1 sztuka
  • kapusta biała - 1 sztuka
  • seler naciowy - 0.5 sztuk
  • marchew - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • imbir
  • przyprawa „Pięć Smaków” - 1 łyżka
  • szczypiorek - 2 pęczki
  • olej - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Kalafiora podziel na małe różyczki, a kapustę poszatkuj.
  2. Marchewki i selera pokrój na plasterki. Cebulę i imbir posiekaj. Na rozgrzany olej wrzuć imbir oraz cebulę i zeszklij ją.
  3. Wlej litr wody i dodaj Kostkę Knorr. Zagotuj bulion.
  4. Wlej sos sojowy i wrzuć przyprawy. Dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 10 minut. Zupę podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.
  5. Wrzuć kapustę, kalafiora, marchewki i selera i gotuj ok. 10 minut.