Zupa borowikowa w dwóch kolorach

3


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
kurczak500 gramów
Kremowa zupa borowikowa Knorr1 opakowanie
marchewka1 sztuka
seler - 1/4 sztuki
pietruszka1 sztuka
średniej wielkości cebula1 sztuka
groszek ptysiowy
koniak lub brandy2 łyżki
śmietana 22%100 mililitrów
ząbek czosnku2 sztuki
Ziele angielskie z Meksyku Knorr2 sztuki
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr4 sztuki
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa obierz, umyj i wrzuć do garnka. Dodaj mięso i zalej około litrem zimnej wody.
Krok 2
Następnie doprowadź do wrzenia, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy. Gotuj całość około 60 minut, aż wywar nabierze aromatu i smaku.
Krok 3
Do powstałego wywaru dodaj zupę borowikową Knorr. Całość dopraw dwiema łyżkami koniaku i jeszcze chwilę gotuj, aby alkohol odparował.
Krok 4
Podziel gotową zupę na dwie części. Do jednej części dodaj śmietanę, a drugą pozostaw tak jak jest. Wlej obie zupy jednocześnie do talerza, starając się, aby nie wymieszały się ze sobą. Dla wygody wykorzystaj do nalania zup dwa rondelki z dzióbkiem. Podawaj zupę posypaną groszkiem ptysiowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl