| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 8 sztuk | |
| Bulion warzywny Knorr | 3 sztuki | |
| marchewka | 2 sztuki | |
| brokuły | 0.5 kilogramów | |
| korzeń selera | 100 gramów | |
| pietruszka | 1 sztuka | |
| serek topiony | 1 sztuka | |
| woda | 1.5 litrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Seler i pietruszkę zetrzyj na tarce. Brokuły oczyść i podziel na niewielkie różyczki. |
| Krok 2 |
| Zagotuj 1,5 litra wody i rozprowadź w niej kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr . |
| Krok 3 |
| Dodaj ziemniaki i marchewką. Gotuj 15 minut i dodaj seler i pietruszkę. |
| Krok 4 |
| Brokuły dodaj na 10 minut przed końcem gotowania. |
| Krok 5 |
| Dodaj serek i mieszaj, aż się rozpuści. Nie zagotuj zupy. |
| Autor: przepisy.pl |