Zupa brokułowa z serkiem
  • 45 minut
  • 5 osób
  • Średnie

Składniki:

  • ziemniaki - 8 sztuk
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 3 sztuki
  • marchewka - 2 sztuki
  • brokuły - 0.5 kilogramów
  • korzeń selera - 100 gramów
  • pietruszka - 1 sztuka
  • serek topiony - 1 sztuka
  • woda - 1.5 litrów

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Seler i pietruszkę zetrzyj na tarce. Brokuły oczyść i podziel na niewielkie różyczki.
  2. Zagotuj 1,5 litra wody i rozprowadź w niej kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr .
  3. Dodaj ziemniaki i marchewką. Gotuj 15 minut i dodaj seler i pietruszkę.
  4. Brokuły dodaj na 10 minut przed końcem gotowania.
  5. Dodaj serek i mieszaj, aż się rozpuści. Nie zagotuj zupy.