|
Składniki | ||
ziemniaki | 8 sztuk | |
Bulion warzywny Knorr | 3 sztuki | |
marchewka | 2 sztuki | |
brokuły | 0.5 kilogramów | |
korzeń selera | 100 gramów | |
pietruszka | 1 sztuka | |
serek topiony | 1 sztuka | |
woda | 1.5 litrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Seler i pietruszkę zetrzyj na tarce. Brokuły oczyść i podziel na niewielkie różyczki. |
Krok 2 |
Zagotuj 1,5 litra wody i rozprowadź w niej kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr . |
Krok 3 |
Dodaj ziemniaki i marchewką. Gotuj 15 minut i dodaj seler i pietruszkę. |
Krok 4 |
Brokuły dodaj na 10 minut przed końcem gotowania. |
Krok 5 |
Dodaj serek i mieszaj, aż się rozpuści. Nie zagotuj zupy. |
Autor: przepisy.pl |