Zupa brokułowo-ziemniaczana
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • brokuł średnia główka - 1 sztuka
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • marchewka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
  • Rama Classic - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Podziel brokuł na mniejsze różyczki. Obierz ziemniaki i marchew. Warzywa pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
  2. W dużym garnku rozgrzej na średnim ogniu 1 łyżkę margaryny. Dodaj cebulę, marchew i czosnek. Wszystko smaż przez-3–5 minut, mieszając.
  3. Dodaj 1 litr wody, kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr, brokuły i pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, a następnie gotuj na małym ogniu przez około 15 minut lub do momentu zmięknięcia warzyw. Zupę zmiksuj za pomocą blendera ręcznego i podawaj.