Zupa cebulowa z chlebem i imbirem
przepisy.pl
45 minut
6 osób
Średnie
Składniki:
cebula - 400 gramów
olej - 1 łyżka
pieprz - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
gałka muszkatołowa - 1 szczypta
goździki - 1 szczypta
masło - 1 łyżka
imbir - 1 szczypta
chleb - 200 gramów
wywar z mięsa - 1.5 litrów
Sposób przygotowania:
Cebulę obierz, opłucz, pokrój w kostkę i usmaż na oleju nie rumieniąc.
Chleb pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na maśle* i zalej wywarem.
Dodaj cebulę i rozgotuj.
Pod koniec gotowania dodaj przyprawy.
Przetrzyj zupę, zagotuj i dopraw do smaku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.