Zupa cebulowa z grzankami

0


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
białe wino200 mililitrów
szalotki2 sztuki
masło2 łyżki
cebula czerwona1 sztuka
cebula biała1 sztuka
ser gouda4 plastry
cebula czosnkowa 1 sztuka
bulion z kurczaka 500 mililitrów
cebulka zielona 1 pęczek
kromki z bułki paryskiej 4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie rodzaje cebuli pokrój w plastry i duś na maśle*.
Krok 2
Następnie zalej bulionem i duś, aż odparuje połowa płynu.
Krok 3
Dodaj wino. Dopraw solą i pieprzem. Rozlej zupę do talerzy.
Krok 4
Na kromeczkach z bułki ułóż plastry goudy i kładź na talerzykach z zupą.
Krok 5
Całość zapiecz w piekarniku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl