| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebule pokrój w piórka, 2 ząbki czosnku posiekaj. Na tłuszczu zeszklij cebulę, a następnie dodaj czosnek.
|
| Krok 2 |
| Dopraw cukrem, tymiankiem i szałwią. Oprósz mąką i zasmaż. |
| Krok 3 |
| Wlej ocet i smaż pod przykryciem 2 minuty. Dodaj wino i 3 szklanki wody. Zagotuj.
|
| Krok 4 |
| Wsyp Francuską zupę cebulową Knorr cały czas mieszając. |
| Krok 5 |
| Dodaj przecier pomidorowy i gotuj jeszcze 30 minut, przypraw. |
| Krok 6 |
| Tosty pokrój na trójkąty i zrumień w piekarniku. Posmaruj roztartym trzecim ząbkiem czosnku. |
| Krok 7 |
| Skrop oliwą i posyp startym serem. Zapiekaj około 6 minut, podawaj do zupy. |