Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebule pokrój w piórka, 2 ząbki czosnku posiekaj. Na tłuszczu zeszklij cebulę, a następnie dodaj czosnek.
|
Krok 2 |
Dopraw cukrem, tymiankiem i szałwią. Oprósz mąką i zasmaż. |
Krok 3 |
Wlej ocet i smaż pod przykryciem 2 minuty. Dodaj wino i 3 szklanki wody. Zagotuj.
|
Krok 4 |
Dodaj przecier pomidorowy i gotuj jeszcze 30 minut, przypraw. |
Krok 5 |
Tosty pokrój na trójkąty i zrumień w piekarniku. Posmaruj roztartym trzecim ząbkiem czosnku. |
Krok 6 |
Skrop oliwą i posyp startym serem. Zapiekaj około 6 minut, podawaj do zupy. |
Krok 7 |
Wsyp Francuską zupę cebulową Knorr cały czas mieszając. |