|
Składniki | ||
cebule | 5 sztuk | |
Francuska zupa cebulowa Knorr | 1 opakowanie | |
obrana marchew | 200 gramów | |
nitki szafranu | 3 sztuki | |
chili mielone | ||
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
margaryna | 2 łyżki | |
woda | 600 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zetrzyj marchew na tarce na grubych oczkach, czosnek drobno posiekaj, cebule pokrój w piórka. Rozgrzej w garnku tłuszcz, odczekaj chwilę i wrzuć warzywa. Chwilę je przysmaż, następnie duś przez około 2 minuty. Dolej 300 mililitrów zimnej wody i gotuj przez 10 minut. |
Krok 2 |
Dodaj kolejne 300 mililitrów zimnej wody. Wsyp zawartość torebki zupy cebulowej Knorr i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. W trakcie gotowania dodaj przyprawy (zupa musi być ostra). Na koniec zupę mocno zmiksuj. |
Krok 3 |
Podawaj, przybierając nitką szafranu i cienkimi paskami surowej marchewki. |
Autor: przepisy.pl |