| |||||||||
| Składniki | ||
| cebule | 5 sztuk | |
| Francuska zupa cebulowa Knorr | 1 opakowanie | |
| obrana marchew | 200 gramów | |
| nitki szafranu | 3 sztuki | |
| chili mielone | ||
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| margaryna | 2 łyżki | |
| woda | 600 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zetrzyj marchew na tarce na grubych oczkach, czosnek drobno posiekaj, cebule pokrój w piórka. Rozgrzej w garnku tłuszcz, odczekaj chwilę i wrzuć warzywa. Chwilę je przysmaż, następnie duś przez około 2 minuty. Dolej 300 mililitrów zimnej wody i gotuj przez 10 minut. |
| Krok 2 |
| Dodaj kolejne 300 mililitrów zimnej wody. Wsyp zawartość torebki zupy cebulowej Knorr i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. W trakcie gotowania dodaj przyprawy (zupa musi być ostra). Na koniec zupę mocno zmiksuj. |
| Krok 3 |
| Podawaj, przybierając nitką szafranu i cienkimi paskami surowej marchewki. |
| Autor: przepisy.pl |