Zupa cebulowa

44


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cebule5 sztuk
Francuska zupa cebulowa Knorr1 opakowanie
obrana marchew200 gramów
nitki szafranu3 sztuki
chili mielone
ząbek czosnku1 sztuka
margaryna2 łyżki
woda600 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Zetrzyj marchew na tarce na grubych oczkach, czosnek drobno posiekaj, cebule pokrój w piórka. Rozgrzej w garnku tłuszcz, odczekaj chwilę i wrzuć warzywa. Chwilę je przysmaż, następnie duś przez około 2 minuty. Dolej 300 mililitrów zimnej wody i gotuj przez 10 minut.
Krok 2
Dodaj kolejne 300 mililitrów zimnej wody. Wsyp zawartość torebki zupy cebulowej Knorr i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. W trakcie gotowania dodaj przyprawy (zupa musi być ostra). Na koniec zupę mocno zmiksuj.
Krok 3
Podawaj, przybierając nitką szafranu i cienkimi paskami surowej marchewki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl