Zupa chili

Składniki:

  • mięso mielone np. wołowo-wieprzowe - 0.5 kilogramów
  • pomidory w puszce - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • czerwona fasola w puszce (ewentualnie ugotowana) - 1 sztuka
  • mielona ostra papryka - 0.5 łyżeczek
  • papryka - 1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • oliwa do smażenia - 3 łyżki
  • Rosół wołowy Knorr - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzewamy oliwę. Cebulę drobno siekamy. Przesmażamy mięso z cebulą. Dodajemy pomidory z puszki. kostkę Knorr i 3 szklanki wody. Gotujemy, aż mięso zmięknie.
  2. Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy. Doprawiamy do smaku.
  3. Dodajemy odsączoną czerwoną fasolę. Mieszamy.
  4. Podajemy z pieczywem.