Zupa chili

2


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone np. wołowo-wieprzowe0.5 kilogramów
pomidory w puszce1 sztuka
cebula1 sztuka
czerwona fasola w puszce (ewentualnie ugotowana)1 sztuka
mielona ostra papryka0.5 łyżeczek
papryka1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy1 łyżka
oliwa do smażenia3 łyżki
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzewamy oliwę. Cebulę drobno siekamy. Przesmażamy mięso z cebulą. Dodajemy pomidory z puszki. kostkę Knorr i 3 szklanki wody. Gotujemy, aż mięso zmięknie.
Krok 2
Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy. Doprawiamy do smaku.
Krok 3
Dodajemy odsączoną czerwoną fasolę. Mieszamy.
Krok 4
Podajemy z pieczywem.
Autor: blue_megi blue_megiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl