Zupa czosnkowa z pomidorami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ząbek czosnku - 6 sztuk
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • pomidor - 2 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • olej - 2 łyżki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • majeranek - 1 łyżka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę posiekać.
  2. W garnku rozgrzać olej. Wrzucić włoszczyznę pokrojoną w paseczki i cebulę. Dusić 10 minut.
  3. Dodać pomidory i 1l wody.
  4. Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotować, aż warzywa zmiękną.
  5. Minutę przed końcem dodać przeciśnięty czosnek. Doprawić do smaku.
  6. Podawać z ryżem lub pieczywem.