|
Składniki | ||
ząbek czosnku | 6 sztuk | |
włoszczyzna | 1 pęczek | |
pomidor | 2 sztuki | |
cebula | 2 sztuki | |
olej | 2 łyżki | |
liść laurowy | 1 sztuka | |
majeranek | 1 łyżka | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę posiekać. |
Krok 2 |
W garnku rozgrzać olej. Wrzucić włoszczyznę pokrojoną w paseczki i cebulę. Dusić 10 minut. |
Krok 3 |
Dodać pomidory i 1l wody. |
Krok 4 |
Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotować, aż warzywa zmiękną. |
Krok 5 |
Minutę przed końcem dodać przeciśnięty czosnek. Doprawić do smaku. |
Krok 6 |
Podawać z ryżem lub pieczywem. |
Autor: blue_megi blue_megi |