Zupa czosnkowa z pomidorami

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ząbek czosnku6 sztuk
włoszczyzna1 pęczek
pomidor2 sztuki
cebula2 sztuki
olej2 łyżki
liść laurowy1 sztuka
majeranek1 łyżka
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę posiekać.
Krok 2
W garnku rozgrzać olej. Wrzucić włoszczyznę pokrojoną w paseczki i cebulę. Dusić 10 minut.
Krok 3
Dodać pomidory i 1l wody.
Krok 4
Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotować, aż warzywa zmiękną.
Krok 5
Minutę przed końcem dodać przeciśnięty czosnek. Doprawić do smaku.
Krok 6
Podawać z ryżem lub pieczywem.
Autor: blue_megi blue_megiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl