| |||||||||
| Składniki | ||
| ząbek czosnku | 6 sztuk | |
| włoszczyzna | 1 pęczek | |
| pomidor | 2 sztuki | |
| cebula | 2 sztuki | |
| olej | 2 łyżki | |
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| majeranek | 1 łyżka | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę posiekać. |
| Krok 2 |
| W garnku rozgrzać olej. Wrzucić włoszczyznę pokrojoną w paseczki i cebulę. Dusić 10 minut. |
| Krok 3 |
| Dodać pomidory i 1l wody. |
| Krok 4 |
| Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotować, aż warzywa zmiękną. |
| Krok 5 |
| Minutę przed końcem dodać przeciśnięty czosnek. Doprawić do smaku. |
| Krok 6 |
| Podawać z ryżem lub pieczywem. |
| Autor: blue_megi blue_megi |