| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Dynię i paprykę podziel na mniejsze kawałki. Pozbądź się pestek. Cebulę podziel na ćwiartki, a obrany czosnek pozostaw w całości. |
| Krok 2 |
| Na dużej patelni wlej oliwę i smaż, aż wszystkie warzywa nabiorą złoto brązowego koloru. |
| Krok 3 |
| Dodaj przyprawy Knorr, Imbir, Kmin, Kurkumę i smaż jeszcze jedną minutę. |
| Krok 4 |
| Przełóż zawartość patelni do dużego garnka. Wlej gorącą wodę, dodaj kostki Knorr, ciecierzycę i soczewicę. Gotuj powoli ok. 30 minut. |
| Krok 5 |
| Po tym czasie zmiksuj zupę, aż będzie gładka i kremowa. Podawaj z łyżką jogurtu posypaną pestkami dyni. |