Zupa dyniowo-kokosowa

6


Łatwe


40 min.


4 os.

Składniki
miąższ dyni60 dekagramów
Bulionetka drobiowa Knorr
napój kokosowy2 szklanki
szalotki4 sztuki
dymka 1 sztuka
sos rybny2 łyżki
garść liści kolendry
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Przysmaż szalotki na oleju.
Krok 2
Następnie obierz je, pokrój wzdłuż na połówki i odłóż na później. Miąższ dyni pokrój w kostkę.
Krok 3
Przygotuj 0.5 litra bulionu z wody i bulionetki Knorr.
Krok 4
Do dużego garnka wlej napój oraz bulion. Dodaj dynię, kolendrę i szalotki. Zagotuj, posól (jeśli uznasz to za konieczne), po czym gotuj na małym ogniu do momentu, gdy dynia będzie miękka (około 10 minut).
Krok 5
Całość wymieszaj z sosem rybnym i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem posyp zupę pieprzem i dymką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl