Zupa fasolowa

6


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
fasola perłowa (moczona 2h) 20 dekagramów
Bulion warzywny Knorr2 sztuki
cebula10 dekagramów
słonina10 dekagramów
bułka pszenna10 dekagramów
mąka pszenna1 łyżka
natka pietruszki (posiekana)
majeranek1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj 1 litr wody, dodaj kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr i ugotuj wywar. Namoczoną uprzednio fasolę ugotuj w części wywaru.
Krok 2
Posiekaj cebulę i pokrój słoninę w kostkę. Słoninę lekko stop na patelni, dodaj posiekaną cebulę. Usmaż i oprósz mąką delikatnie zasmażając. Zalej wywarem.
Krok 3
Dodaj fasolę i przyprawy. Gotuj 10 minut.
Krok 4
Pokrój bułkę w kostkę, następnie podsmaż. Wyłóż na talerze i zalej gorącą zupą fasolową. Podawaj posypaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl