|
Składniki | ||
fasola perłowa (moczona 2h) | 20 dekagramów | |
Bulion warzywny Knorr | 2 sztuki | |
cebula | 10 dekagramów | |
słonina | 10 dekagramów | |
bułka pszenna | 10 dekagramów | |
mąka pszenna | 1 łyżka | |
natka pietruszki (posiekana) | ||
majeranek | 1 łyżeczka | |
tłuszcz do smażenia |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotuj 1 litr wody, dodaj kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr i ugotuj wywar. Namoczoną uprzednio fasolę ugotuj w części wywaru. |
Krok 2 |
Posiekaj cebulę i pokrój słoninę w kostkę. Słoninę lekko stop na patelni, dodaj posiekaną cebulę. Usmaż i oprósz mąką delikatnie zasmażając. Zalej wywarem. |
Krok 3 |
Dodaj fasolę i przyprawy. Gotuj 10 minut. |
Krok 4 |
Pokrój bułkę w kostkę, następnie podsmaż. Wyłóż na talerze i zalej gorącą zupą fasolową. Podawaj posypaną natką pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |