Zupa fasolowa

5


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
fasola perłowa (moczona 2h) 20 dekagramów
Bulion na włoszczyźnie Knorr2 sztuki
cebula10 dekagramów
słonina10 dekagramów
bułka pszenna10 dekagramów
mąka pszenna1 łyżka
natka pietruszki (posiekana)
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj 1 litr wody, dodaj kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr i ugotuj wywar. Namoczoną uprzednio fasolę ugotuj w części wywaru.
Krok 2
Posiekaj cebulę i pokrój słoninę w kostkę. Słoninę lekko stop na patelni, dodaj posiekaną cebulę. Usmaż i oprósz mąką delikatnie zasmażając. Zalej wywarem.
Krok 3
Dodaj fasolę i przyprawy. Gotuj 10 minut.
Krok 4
Pokrój bułkę w kostkę, następnie podsmaż. Wyłóż na talerze i zalej gorącą zupą fasolową. Podawaj posypaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl