Zupa fasolowa
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Bulion na wędzonym boczku Knorr - 1 litr
  • puszka białej fasoli - 1 sztuka
  • ziemniaki - 5 sztuk
  • pulpa pomidorowa - 400 mililitrów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • papryka - 1 łyżka
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr - 1 sztuka
  • marchewki - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowujemy bulion.
  2. Ziemniaki i marchewki obieramy, i kroimy w kostkę.
  3. Ziemniaki, marchewkę, posiekany czosnek i odcedzoną fasolę dodajemy do bulionu. Dodajemy także pulpę i przyprawy.
  4. Gotujemy ok. 20 minut do czasu zmięknięcia ziemniaków.
  5. Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!