|
Składniki | ||
kiełbasa wędzona | 200 gramów | |
ziemniaki | 200 gramów | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
fasola biała z puszki | 200 gramów | |
marchew | 2 sztuki | |
woda | 1.5 litrów | |
liść laurowy | 2 sztuki | |
cebula | 200 gramów | |
pieprz czarny ziarnisty | 2 ziarna | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
majeranek | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Podsmaż w garnku kiełbasę i cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodaj czosnek, marchewkę oraz ziemniaki. |
Krok 2 |
Zalej całość około 1,5 l zimnej wody, dodaj przyprawy, kostki Rosołu z kury Knorr i gotuj do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. |
Krok 3 |
Dodaj fasolę, gotuj przez 2 minuty. |
Krok 4 |
Dopraw do smaku odrobiną majeranku oraz pieprzu i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |