| |||||||||
| Składniki | ||
| kiełbasa wędzona | 200 gramów | |
| ziemniaki | 200 gramów | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
| fasola biała z puszki | 200 gramów | |
| marchew | 2 sztuki | |
| woda | 1.5 litrów | |
| liść laurowy | 2 sztuki | |
| cebula | 200 gramów | |
| pieprz czarny ziarnisty | 2 ziarna | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| majeranek | 1 łyżeczka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Podsmaż w garnku kiełbasę i cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodaj czosnek, marchewkę oraz ziemniaki. |
| Krok 2 |
| Zalej całość około 1,5 l zimnej wody, dodaj przyprawy, kostki Rosołu z kury Knorr i gotuj do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. |
| Krok 3 |
| Dodaj fasolę, gotuj przez 2 minuty. |
| Krok 4 |
| Dopraw do smaku odrobiną majeranku oraz pieprzu i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |