Zupa fasolowa na kiełbasie

16


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kiełbasa wędzona200 gramów
ziemniaki200 gramów
ząbek czosnku2 sztuki
Rosół z kury Knorr2 sztuki
fasola biała z puszki200 gramów
marchew2 sztuki
woda1.5 litrów
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
cebula200 gramów
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr2 ziarna
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Podsmaż w garnku kiełbasę i cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodaj czosnek, marchewkę oraz ziemniaki.
Krok 2
Zalej całość około 1,5 l zimnej wody, dodaj przyprawy, kostki Rosołu z kury Knorr i gotuj do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 3
Dodaj fasolę, gotuj przez 2 minuty.
Krok 4
Dopraw do smaku odrobiną majeranku oraz pieprzu i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl