Zupa fasolowa na kiełbasie
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kiełbasa wędzona pokrojona w paski - 200 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • cebula krojona w kostkę - 200 gramów
  • marchewka pokrojona w kostkę - 200 gramów
  • ziemniaki pokrojone w kostkę - 200 gramów
  • fasola biała z puszki - 200 gramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 1 ziarno
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 2 ziarna
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • woda - 1.5 litrów

Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż w garnku kiełbasę i cebulę, następnie dodaj czosnek, marchewkę oraz ziemniaki.
  2. Zalej całość około 1,5 litra zimnej wody, dodaj przyprawy, kostki Rosołu z kury Knorr i gotuj do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.
  3. Dodaj fasolę, gotuj przez 2 minuty.
  4. Dopraw do smaku odrobiną majeranku oraz pieprzu i podawaj.