Zupa fasolowo – cebulowa
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina - 40 dekagramów
  • Bulionetka wołowa Knorr
  • fasola (moczona 2h) - 20 dekagramów
  • cebula - 25 dekagramów
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • tłuszcz do smażenia
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Z bulionetki Knorr i 1,5 litra wody przygotuj wywar. Oddzielnie ugotuj fasolę.
  2. Posiekaj cebulę, wołowinę pokrój w kostkę. Cebulę usmaż na patelni, następnie dodaj wołowinę. Smaż, do momentu, w którym całość się zarumieni.
  3. Dodaj mąkę i smaż jeszcze przez chwilę.
  4. Podsmażone mięso dodaj do wywaru.
  5. Dodaj ugotowaną wcześniej fasolę.
  6. Gotuj całość, do momentu, w którym składniki się połączą. Przypraw majerankiem.