|
Składniki | ||
wołowina | 40 dekagramów | |
Bulionetka wołowa Knorr | ||
fasola (moczona 2h) | 20 dekagramów | |
cebula | 25 dekagramów | |
mąka pszenna | 1 łyżka | |
tłuszcz do smażenia | ||
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
majeranek | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Z bulionetki Knorr i 1,5 litra wody przygotuj wywar. Oddzielnie ugotuj fasolę. |
Krok 2 |
Posiekaj cebulę, wołowinę pokrój w kostkę. Cebulę usmaż na patelni, następnie dodaj wołowinę. Smaż, do momentu, w którym całość się zarumieni. |
Krok 3 |
Dodaj mąkę i smaż jeszcze przez chwilę. |
Krok 4 |
Podsmażone mięso dodaj do wywaru. |
Krok 5 |
Dodaj ugotowaną wcześniej fasolę. |
Krok 6 |
Gotuj całość, do momentu, w którym składniki się połączą. Przypraw majerankiem. |
Autor: przepisy.pl |