| |||||||||
| Składniki | ||
| wołowina | 40 dekagramów | |
| Bulionetka wołowa Knorr | ||
| fasola (moczona 2h) | 20 dekagramów | |
| cebula | 25 dekagramów | |
| mąka pszenna | 1 łyżka | |
| tłuszcz do smażenia | ||
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| majeranek | 1 łyżka | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Z bulionetki Knorr i 1,5 litra wody przygotuj wywar. Oddzielnie ugotuj fasolę. | 
| Krok 2 | 
| Posiekaj cebulę, wołowinę pokrój w kostkę. Cebulę usmaż na patelni, następnie dodaj wołowinę. Smaż, do momentu, w którym całość się zarumieni. | 
| Krok 3 | 
| Dodaj mąkę i smaż jeszcze przez chwilę. | 
| Krok 4 | 
| Podsmażone mięso dodaj do wywaru. | 
| Krok 5 | 
| Dodaj ugotowaną wcześniej fasolę. | 
| Krok 6 | 
| Gotuj całość, do momentu, w którym składniki się połączą. Przypraw majerankiem. | 
| Autor: przepisy.pl   |