Zupa fasolowo – cebulowa

20


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
wołowina40 dekagramów
Bulionetka wołowa Knorr
fasola (moczona 2h)20 dekagramów
cebula25 dekagramów
mąka pszenna1 łyżka
tłuszcz do smażenia
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Z bulionetki Knorr i 1,5 litra wody przygotuj wywar. Oddzielnie ugotuj fasolę.
Krok 2
Posiekaj cebulę, wołowinę pokrój w kostkę. Cebulę usmaż na patelni, następnie dodaj wołowinę. Smaż, do momentu, w którym całość się zarumieni.
Krok 3
Dodaj mąkę i smaż jeszcze przez chwilę.
Krok 4
Podsmażone mięso dodaj do wywaru.
Krok 5
Dodaj ugotowaną wcześniej fasolę.
Krok 6
Gotuj całość, do momentu, w którym składniki się połączą. Przypraw majerankiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl