Zupa flaczkowa
  • 45 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 4 sztuki
  • marchew - 1 sztuka
  • udko kurczaka - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • olej - 1 łyżka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 sztuki
  • grubo mielony pieprz - 1 łyżka
  • przyprawa do flaków - 1 łyżka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka z woda ok 2 litry wkładamy udka kurze dodajemy przyprawę uniwersalną,bulionetkę konrr ,liść laurowy,ziele angielskie i kulki pieprzu .Gotujemy .Po ok 20 min dodajemy pokrojoną marchewkę i zpokrojone ziemniaki .Gotujemy do miękkości
  2. Na patelni podsmażamy cebule dodajemy pokrojone pieczarki .Smażymy .Ugotowane udka obieramy z mięsa. Kawałki mięsa dodajemy do pieczarek na patelnie podsmażamy . Dodajemy przyprawę do flaków,majeranek roztarty w rękach ,kostkę czosnkową knorr.Mieszamy .
  3. Smażymy .Dolewamy nabierkę wywaru z gotowania udek i wlewamy wszystko do garnka z pozostałym rosołem . Zagotowujemy .Zaciągamy lekko mąką .Podajemy