Zupa flaczkowa

0


Łatwe


45 min.


3 os.

Składniki
ziemniaki4 sztuki
cebula1 sztuka
majeranek1 łyżeczka
olej1 łyżka
ziele angielskie2 sztuki
liść laurowy2 sztuki
marchew1 sztuka
pieczarki200 gramów
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
grubo mielony pieprz1 łyżka
udko kurczaka4 sztuki
przyprawa do flaków1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Do garnka z woda ok 2 litry wkładamy udka kurze dodajemy przyprawę uniwersalną,bulionetkę konrr ,liść laurowy,ziele angielskie i kulki pieprzu .Gotujemy .Po ok 20 min dodajemy pokrojoną marchewkę i zpokrojone ziemniaki .Gotujemy do miękkości
Krok 2
Na patelni podsmażamy cebule dodajemy pokrojone pieczarki .Smażymy .Ugotowane udka obieramy z mięsa. Kawałki mięsa dodajemy do pieczarek na patelnie podsmażamy . Dodajemy przyprawę do flaków,majeranek roztarty w rękach ,kostkę czosnkową knorr.Mieszamy .
Krok 3
Smażymy .Dolewamy nabierkę wywaru z gotowania udek i wlewamy wszystko do garnka z pozostałym rosołem . Zagotowujemy .Zaciągamy lekko mąką .Podajemy
Autor: Ewa SidorPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl