| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 10 sztuk | |
| kumin | ||
| pomidory z puszki | 400 gramów | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
| groch łuskany | 200 gramów | |
| wątróbki drobiowe | 150 gramów | |
| pietruszka natka | 2 łyżki | |
| Czosnek 2 ząbki | ||
| gęsta śmietana 4 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Groch zalej 1,5 litrem wody. Dodaj kostki Knorr i gotuj do miękkości. |
| Krok 2 |
| W międzyczasie obierz i poszatkuj cebulę. Paprykę pokrój drobno. Na patelni podduś cebulę i paprykę. Dodaj pokrojoną i oczyszczoną wątróbkę. |
| Krok 3 |
| Gdy wątróbką zrobi się rumiana dodaj całość, wraz z pomidorami z puszki, do zupy. Gotuj jeszcze 10 minut. |
| Krok 4 |
| Zupę dopraw kuminem i startym czosnkiem. |
| Krok 5 |
| Na koniec zupę zmiksuj. podawaj z posiekana natką pietruszki i gęstą śmietaną. |
| Autor: MartaS |