Zupa grochowa krem po meksykańsku

0


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
cebula10 sztuk
kumin
pomidory z puszki400 gramów
papryka czerwona1 sztuka
Rosół z kury Knorr2 sztuki
groch łuskany200 gramów
wątróbki drobiowe150 gramów
pietruszka natka2 łyżki
Czosnek 2 ząbki
gęsta śmietana 4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Groch zalej 1,5 litrem wody. Dodaj kostki Knorr i gotuj do miękkości.
Krok 2
W międzyczasie obierz i poszatkuj cebulę. Paprykę pokrój drobno. Na patelni podduś cebulę i paprykę. Dodaj pokrojoną i oczyszczoną wątróbkę.
Krok 3
Gdy wątróbką zrobi się rumiana dodaj całość, wraz z pomidorami z puszki, do zupy. Gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 4
Zupę dopraw kuminem i startym czosnkiem.
Krok 5
Na koniec zupę zmiksuj. podawaj z posiekana natką pietruszki i gęstą śmietaną.
Autor: MartaSPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl