|
Składniki | ||
cebula | 10 sztuk | |
kumin | ||
pomidory z puszki | 400 gramów | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
groch łuskany | 200 gramów | |
wątróbki drobiowe | 150 gramów | |
pietruszka natka | 2 łyżki | |
Czosnek 2 ząbki | ||
gęsta śmietana 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Groch zalej 1,5 litrem wody. Dodaj kostki Knorr i gotuj do miękkości. |
Krok 2 |
W międzyczasie obierz i poszatkuj cebulę. Paprykę pokrój drobno. Na patelni podduś cebulę i paprykę. Dodaj pokrojoną i oczyszczoną wątróbkę. |
Krok 3 |
Gdy wątróbką zrobi się rumiana dodaj całość, wraz z pomidorami z puszki, do zupy. Gotuj jeszcze 10 minut. |
Krok 4 |
Zupę dopraw kuminem i startym czosnkiem. |
Krok 5 |
Na koniec zupę zmiksuj. podawaj z posiekana natką pietruszki i gęstą śmietaną. |
Autor: MartaS |