Zupa grochowa wigilijna

8


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
groch25 dekagramów
seler średni1 sztuka
Bulion na włoszczyźnie Knorr1 sztuka
marchew średnia1 sztuka
ziemniaki średnie2 sztuki
woda2000 mililitrów
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr 2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Dzień wcześniej groch namocz w letniej, przegotowanej wodzie.
Krok 2
Gotuj następnego dnia w tej samej wodzie, w której się moczyły (2 litry).
Krok 3
Umyj marchew i seler. Obierz, pokrój i wrzuć do gotującego się grochu. Nieco później dodaj pokrojone w plastry ziemniaki.
Krok 4
Gotuj do całkowitego rozgotowania się grochu i warzyw, następnie dodaj kostkę bulionową Knorr i zasmażkę Knorr. Gdyby zupa była zbyt gęsta można rozcieńczyć ją dodając odpowiednią ilość wody.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl