|
Składniki | ||
groch | 25 dekagramów | |
seler średni | 1 sztuka | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
marchew średnia | 1 sztuka | |
ziemniaki średnie | 2 sztuki | |
woda | 2000 mililitrów | |
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Dzień wcześniej groch namocz w letniej, przegotowanej wodzie. |
Krok 2 |
Gotuj następnego dnia w tej samej wodzie, w której się moczyły (2 litry). |
Krok 3 |
Umyj marchew i seler. Obierz, pokrój i wrzuć do gotującego się grochu. Nieco później dodaj pokrojone w plastry ziemniaki. |
Krok 4 |
Gotuj do całkowitego rozgotowania się grochu i warzyw, następnie dodaj kostkę bulionową Knorr i zasmażkę Knorr. Gdyby zupa była zbyt gęsta można rozcieńczyć ją dodając odpowiednią ilość wody. |
Autor: przepisy.pl |