| |||||||||
| Składniki | ||
| groch | 25 dekagramów | |
| seler średni | 1 sztuka | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| marchew średnia | 1 sztuka | |
| ziemniaki średnie | 2 sztuki | |
| woda | 2000 mililitrów | |
| Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Dzień wcześniej groch namocz w letniej, przegotowanej wodzie. |
| Krok 2 |
| Gotuj następnego dnia w tej samej wodzie, w której się moczyły (2 litry). |
| Krok 3 |
| Umyj marchew i seler. Obierz, pokrój i wrzuć do gotującego się grochu. Nieco później dodaj pokrojone w plastry ziemniaki. |
| Krok 4 |
| Gotuj do całkowitego rozgotowania się grochu i warzyw, następnie dodaj kostkę bulionową Knorr i zasmażkę Knorr. Gdyby zupa była zbyt gęsta można rozcieńczyć ją dodając odpowiednią ilość wody. |
| Autor: przepisy.pl |