| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Dzień wcześniej namocz grzyby w zimnej wodzie i odstaw na noc. Następnego dnia grzyby odsącz, wodę zachowaj. |
| Krok 2 |
| Na suchą patelnię wyłóż grzyby i chwilę podgrzewaj, odparowując resztę wody. |
| Krok 3 |
| Wlej olej i usmaż grzyby, posól do smaku. Zdejmij z ognia i odstaw. |
| Krok 4 |
| Średni garnek zapełnij do połowy wodą, lekko posól i zagotuj. |
| Krok 5 |
| Dodaj pietruszkę oraz marchewkę i gotuj przez 4 minuty. |
| Krok 6 |
| Dodaj ziemniaki oraz przyprawy: pieprz, tymianek, ziele angielskie i listek laurowy. Gotujemy do czasu, gdy warzywa staną się miękkie. |
| Krok 7 |
| W połowie gotowania wlej wodę z moczonych grzybów oraz smażone grzyby. Zdejmij z ognia i dopraw solą oraz pieprzem. |