Zupa grzybowa w orientalnym stylu - VIDEO

16


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 200 gramów
grzyby shitake50 gramów
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr1 opakowanie
makaron ryżowy100 gramów
tofu100 gramów
sos sojowy2 łyżki
ząbek czosnku1 sztuka
olej sezamowy0.5 łyżeczek
szczypiorek1 pęczek
kolendra1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ryżowy ugotuj oddzielnie w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Pierś z kurczaka obsmaż na patelni z olejem sezamowy. Ostudź i pokrój w kostkę.
Krok 3
Grzyby shitake sparz w gotującej się wodzie i pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 4
Zupę grzybową Knorr przygotuj według proporcji podanych na opakowaniu.
Krok 5
W miseczce na dnie umieść makaron, pokrojone w plastry grzyby shitake, pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i tofu. Dodaj dwa plasterki czosnku, całość zalej gotującą się zupą Knorr.
Krok 6
Zupę dopraw sosem sojowym i podawaj posypaną kolendrą i szczypiorem pokrojonym w 2 centymetrowe kawałki.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl