Zupa grzybowa z makaronem
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 3 szklanki
  • mrożone obgotowane grzyby - 25 dekagramów
  • masło - 2 łyżki
  • makaron kolanka - 5 dekagramów
  • marchewka - 1 sztuka
  • pieprz mielony - 1 szczypta
  • koper posiekany - 1 szklanka
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • słodka śmietanka 18% - 1 szklanka
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Grzyby wyjąć z zamrażalnika by rozmarzły. Obsmażać na maśle mieszając przez 10 minut.
  2. Do garnka dodać wodę . Wrzucić kostkę grzybową i zagotować. Dodać makaron i marchew pokrojoną w plasterki .Gotować go 20 minut. Wrzucić grzyby i połowę kopru. . Wsypać zupę w proszku wsypać do garnka i wymieszać . Gotować 10 minut. Dolać śmietankę .Doprawić do smaku pieprzem. Posypać natką.