|
Składniki | ||
woda | 3 szklanki | |
mrożone obgotowane grzyby | 25 dekagramów | |
masło | 2 łyżki | |
makaron kolanka | 5 dekagramów | |
marchewka | 1 sztuka | |
pieprz mielony | 1 szczypta | |
koper posiekany | 1 szklanka | |
posiekana natka pietruszki | 2 łyżki | |
słodka śmietanka 18% | 1 szklanka | |
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Grzyby wyjąć z zamrażalnika by rozmarzły. Obsmażać na maśle mieszając przez 10 minut. |
Krok 2 |
Do garnka dodać wodę . Wrzucić kostkę grzybową i zagotować. Dodać makaron i marchew pokrojoną w plasterki .Gotować go 20 minut. Wrzucić grzyby i połowę kopru. . Wsypać zupę w proszku wsypać do garnka i wymieszać . Gotować 10 minut. Dolać śmietankę .Doprawić do smaku pieprzem. Posypać natką. |
Autor: Grażyna Molak |