| |||||||||
| Składniki | ||
| woda | 3 szklanki | |
| mrożone obgotowane grzyby | 25 dekagramów | |
| masło | 2 łyżki | |
| makaron kolanka | 5 dekagramów | |
| marchewka | 1 sztuka | |
| pieprz mielony | 1 szczypta | |
| koper posiekany | 1 szklanka | |
| posiekana natka pietruszki | 2 łyżki | |
| słodka śmietanka 18% | 1 szklanka | |
| Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Grzyby wyjąć z zamrażalnika by rozmarzły. Obsmażać na maśle mieszając przez 10 minut. |
| Krok 2 |
| Do garnka dodać wodę . Wrzucić kostkę grzybową i zagotować. Dodać makaron i marchew pokrojoną w plasterki .Gotować go 20 minut. Wrzucić grzyby i połowę kopru. . Wsypać zupę w proszku wsypać do garnka i wymieszać . Gotować 10 minut. Dolać śmietankę .Doprawić do smaku pieprzem. Posypać natką. |
| Autor: Grażyna Molak |