Zupa grzybowa z makaronem

2


Łatwe


30 min.


3 os.

Składniki
woda3 szklanki
mrożone obgotowane grzyby 25 dekagramów
masło2 łyżki
makaron kolanka 5 dekagramów
marchewka1 sztuka
pieprz mielony1 szczypta
koper posiekany1 szklanka
posiekana natka pietruszki2 łyżki
słodka śmietanka 18%1 szklanka
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Grzyby wyjąć z zamrażalnika by rozmarzły. Obsmażać na maśle mieszając przez 10 minut.
Krok 2
Do garnka dodać wodę . Wrzucić kostkę grzybową i zagotować. Dodać makaron i marchew pokrojoną w plasterki .Gotować go 20 minut. Wrzucić grzyby i połowę kopru. . Wsypać zupę w proszku wsypać do garnka i wymieszać . Gotować 10 minut. Dolać śmietankę .Doprawić do smaku pieprzem. Posypać natką.
Autor: Grażyna MolakPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl