Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj mięsne kulki: pokrój cebulę w drobną kostkę, podsmaż ją na oliwie (lub oleju) i dodaj do mięsa mielonego. Dopraw całość odrobiną czarnego pieprzu, po czym uformuj małe kulki. |
Krok 2 |
Warzywa umyj i obierz, dodaj do nich przyprawy i zalej około 1 litrem zimnej wody. Rozgnieć czosnek i także dodaj do warzyw. Doprowadź wodę z warzywami do wrzenia i gotuj przez około 30 minut, następnie zmniejsz ogień, by woda nie kipiała. |
Krok 3 |
Dodawaj powoli mięsne kulki, mieszając bulion od czasu do czasu. |
Krok 4 |
Wsyp jedną lub dwie Zupy grzybowe Knorr (w zależności od ilości bulionu) i dokładnie wymieszaj. |
Krok 5 |
Zapraw całość przecierem pomidorowym, pod koniec gotowania również śmietaną. Posiekaj natkę pietruszki i posypuj nią zupę przed podaniem. |