Przygotowanie |
Krok 1 |
Włóż do garnka umytego kurczaka i całość zalej około 2 litrami zimnej wody. Gdy wywar się zagotuje - zbierz i usuń szumowinę. Dodaj przyprawy i czosnek. |
Krok 2 |
Namocz grzyby przez około 20 minut w ciepłej wodzie, następnie pokrój w cienkie plastry i dodaj do wywaru. |
Krok 3 |
Obierz i umyj warzywa. Ziemniaki pokrój w kostkę, natomiast pozostałe warzywa zetrzyj lub pokrój w cienkie plastry i dodaj do zupy. Całość gotuj na wolnym ogniu około 60 minut. |
Krok 4 |
Dodaj do gotowego wywaru Zupę grzybową Knorr, przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Poprawi ona smak, aromat, a także konsystencję twojej zupy. |
Krok 5 |
Przed podaniem zapraw całość śmietaną i dodaj trochę majeranku. |