Zupa grzybowa

26


Łatwe


90 min.


6 os.

Składniki
kurczak0.5 sztuk
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr1 opakowanie
suszone grzyby (najlepiej borowiki)100 gramów
ziemniaki3 sztuki
marchewka1 sztuka
pietruszka1 sztuka
mała cebula1 sztuka
por0.5 sztuk
seler0.5 sztuk
ząbek czosnku1 sztuka
liść laurowy1 sztuka
ziele angielskie3 sztuki
pieprz
śmietana 22%100 mililitrów
majeranek1 łyżeczka
zimna woda2 litry
Przygotowanie
Krok 1
Włóż do garnka umytego kurczaka i całość zalej około 2 litrami zimnej wody. Gdy wywar się zagotuje - zbierz i usuń szumowinę. Dodaj przyprawy i czosnek.
Krok 2
Namocz grzyby przez około 20 minut w ciepłej wodzie, następnie pokrój w cienkie plastry i dodaj do wywaru.
Krok 3
Obierz i umyj warzywa. Ziemniaki pokrój w kostkę, natomiast pozostałe warzywa zetrzyj lub pokrój w cienkie plastry i dodaj do zupy. Całość gotuj na wolnym ogniu około 60 minut.
Krok 4
Dodaj do gotowego wywaru Zupę grzybową Knorr, przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Poprawi ona smak, aromat, a także konsystencję twojej zupy.
Krok 5
Przed podaniem zapraw całość śmietaną i dodaj trochę majeranku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl