Zupa grzybowa

12


Łatwe


90 min.


6 os.

Składniki
kurczak0.5 sztuk
Zupa grzybowa Knorr1 opakowanie
suszone grzyby (najlepiej borowiki)100 gramów
ziemniaki3 sztuki
marchewka1 sztuka
pietruszka1 sztuka
mała cebula1 sztuka
por0.5 sztuk
seler0.5 sztuk
ząbek czosnku1 sztuka
Liść laurowy z Turcji Knorr1 sztuka
Ziele angielskie z Meksyku Knorr3 sztuki
pieprz
śmietana 22%100 mililitrów
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżeczka
zimna woda2 litry
Przygotowanie
Krok 1
Włóż do garnka umytego kurczaka i całość zalej około 2 litrami zimnej wody. Gdy wywar się zagotuje - zbierz i usuń szumowinę. Dodaj przyprawy i czosnek.
Krok 2
Namocz grzyby przez około 20 minut w ciepłej wodzie, następnie pokrój w cienkie plastry i dodaj do wywaru.
Krok 3
Obierz i umyj warzywa. Ziemniaki pokrój w kostkę, natomiast pozostałe warzywa zetrzyj lub pokrój w cienkie plastry i dodaj do zupy. Całość gotuj na wolnym ogniu około 60 minut.
Krok 4
Dodaj do gotowego wywaru Zupę grzybową Knorr, przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Poprawi ona smak, aromat, a także konsystencję twojej zupy.
Krok 5
Przed podaniem zapraw całość śmietaną i dodaj trochę majeranku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl