Zupa gulaszowa

1


Łatwe


120 min.


8 os.

Składniki
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny40 mililitrów
pieczarki300 gramów
papryka3 sztuki
cebula1 sztuka
musztarda ziarnista2 łyżki
ząbek czosnku2 sztuki
koncentrat pomidorowy3 łyżki
kilka kulek ziela angielskiego
liść laurowy2 sztuki
kilka ziarenek pieprzu
ciecierzyca z puszki400 gramów
mięso wołowe500 gramów
włoszczyzna1 pęczek
woda3 litry
Przygotowanie
Krok 1
Zgromadzić potrzebne składniki.
Krok 2
Na patelni podgrzewać Ramę Smaż jak szef kuchni, cebulę pokroić w drobną kostkę i dusić kilkanaście minut na wolnym ogniu.
Krok 3
Na drugiej, większej patelni, podsmażyć na Ramie Smaż jak szef kuchni pokrojoną w kostkę wołowinę.
Krok 4
Gdy wołowina się usmaży dodać pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone na ćwiartki pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek i ziarnistą musztardę. Dusić na wolnym ogniu kilkanaście minut.
Krok 5
Do garnka nalać wodę, włożyć włoszczyznę (ćwiartkę selera, 2 pietruszki, 2-3 marchewki, pora), ciecierzycę z puszki, ziele, liść laurowy, pieprz i koncentrat pomidorowy. Dodać uduszoną cebulę i mięso z warzywami. Całość doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i na wolnym ogniu gotować dość długo, nawet godzinę.
Krok 6
Na koniec wyłowić z zupy włoszczyznę, już nie będzie potrzebna. Poza marchewką. Marchewkę pokroić na plasterki i dodać do zupy. Nalewać na talerze i delektować się lekko ostrym, rozgrzewającym smakiem. Teraz na jesień ta zupa jest idealna, pomoże Wam przetrwać nadchodzące chłody.
Autor: Marder&Marder ManufacturePrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl