Przygotowanie |
Krok 1 |
Zgromadzić potrzebne składniki. |
Krok 2 |
Na patelni podgrzewać Ramę Smaż jak szef kuchni, cebulę pokroić w drobną kostkę i dusić kilkanaście minut na wolnym ogniu. |
Krok 3 |
Na drugiej, większej patelni, podsmażyć na Ramie Smaż jak szef kuchni pokrojoną w kostkę wołowinę. |
Krok 4 |
Gdy wołowina się usmaży dodać pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone na ćwiartki pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek i ziarnistą musztardę. Dusić na wolnym ogniu kilkanaście minut. |
Krok 5 |
Do garnka nalać wodę, włożyć włoszczyznę (ćwiartkę selera, 2 pietruszki, 2-3 marchewki, pora), ciecierzycę z puszki, ziele, liść laurowy, pieprz i koncentrat pomidorowy. Dodać uduszoną cebulę i mięso z warzywami. Całość doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i na wolnym ogniu gotować dość długo, nawet godzinę. |
Krok 6 |
Na koniec wyłowić z zupy włoszczyznę, już nie będzie potrzebna. Poza marchewką. Marchewkę pokroić na plasterki i dodać do zupy. Nalewać na talerze i delektować się lekko ostrym, rozgrzewającym smakiem. Teraz na jesień ta zupa jest idealna, pomoże Wam przetrwać nadchodzące chłody. |