| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso wieprzowe, np. łopatka | 400 gramów | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 1 łyżeczka | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| biała fasola w sosie pomidorowym | 1 opakowanie | |
| ziemniaki | 2 sztuki | |
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| mąka pszenna | 1 łyżka | |
| włoszczyzna | 1 pęczek | |
| olej | 3 łyżki | |
| woda | 1 litr |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój w kostkę i obsmaż w garnku. Gdy się przyrumieni, dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ziemniaki oraz paprykę i oprósz łyżką mąki. |
| Krok 2 |
| Całość zalej 1 l wody i gotuj, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Pod koniec gotowania dodaj fasolę z sosem pomidorowym. |
| Krok 3 |
| Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i gotuj przez ok. 10 minut. Aby zupa nabrała prawdziwie węgierskiego smaku, dodaj podczas smażenia po łyżce słodkiej i ostrej papryki w proszku. |
| Autor: przepisy.pl |