Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie

18


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso wieprzowe, np. łopatka400 gramów
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżeczka
Rosół z kury Knorr1 sztuka
biała fasola w sosie pomidorowym1 opakowanie
ziemniaki2 sztuki
czerwona papryka1 sztuka
mąka pszenna1 łyżka
włoszczyzna1 pęczek
olej3 łyżki
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i obsmaż w garnku. Gdy się przyrumieni, dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ziemniaki oraz paprykę i oprósz łyżką mąki.
Krok 2
Całość zalej 1 l wody i gotuj, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Pod koniec gotowania dodaj fasolę z sosem pomidorowym.
Krok 3
Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i gotuj przez ok. 10 minut. Aby zupa nabrała prawdziwie węgierskiego smaku, dodaj podczas smażenia po łyżce słodkiej i ostrej papryki w proszku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl