Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wieprzowe, np. łopatka - 400 gramów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżeczka
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • biała fasola w sosie pomidorowym - 1 opakowanie
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • olej - 3 łyżki
  • woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę i obsmaż w garnku. Gdy się przyrumieni, dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ziemniaki oraz paprykę i oprósz łyżką mąki.
  2. Całość zalej 1 l wody i gotuj, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Pod koniec gotowania dodaj fasolę z sosem pomidorowym.
  3. Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i gotuj przez ok. 10 minut. Aby zupa nabrała prawdziwie węgierskiego smaku, dodaj podczas smażenia po łyżce słodkiej i ostrej papryki w proszku.