|
Składniki | ||
mięso wieprzowe, np. łopatka | 400 gramów | |
Przyprawa do mięs Knorr | 1 łyżeczka | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
biała fasola w sosie pomidorowym | 1 opakowanie | |
ziemniaki | 2 sztuki | |
czerwona papryka | 1 sztuka | |
mąka pszenna | 1 łyżka | |
włoszczyzna | 1 pęczek | |
olej | 3 łyżki | |
woda | 1 litr |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój w kostkę i obsmaż w garnku. Gdy się przyrumieni, dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ziemniaki oraz paprykę i oprósz łyżką mąki. |
Krok 2 |
Całość zalej 1 l wody i gotuj, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Pod koniec gotowania dodaj fasolę z sosem pomidorowym. |
Krok 3 |
Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i gotuj przez ok. 10 minut. Aby zupa nabrała prawdziwie węgierskiego smaku, dodaj podczas smażenia po łyżce słodkiej i ostrej papryki w proszku. |
Autor: przepisy.pl |