Zupa hrabiego Tyszkiewicza

0


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
pieprz1 szczypta
śmietana150 mililitrów
sól1 szczypta
natka pietruszki2 łyżki
kalafior500 gramów
żółtka z jaj 2 sztuki
bulion drobiowy1.5 litrów
mięso z kurczaka bez kości 100 gramów
royal z pomidorów 200 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Kalafiora oczyść i opłucz w lekko zakwaszonej wodzie. Następnie podziel na cząstki i ugotuj w wywarze.
Krok 2
Mięso i royala pokrój w paski. Dodaj do zupy.
Krok 3
Dolej śmietanę i zagotuj.
Krok 4
Do zupy dodaj żółtka i natkę. Dopraw.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl