| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz | 1 szczypta | |
| śmietana | 150 mililitrów | |
| sól | 1 szczypta | |
| natka pietruszki | 2 łyżki | |
| kalafior | 500 gramów | |
| żółtka z jaj | 2 sztuki | |
| bulion drobiowy | 1.5 litrów | |
| mięso z kurczaka bez kości | 100 gramów | |
| royal z pomidorów | 200 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kalafiora oczyść i opłucz w lekko zakwaszonej wodzie. Następnie podziel na cząstki i ugotuj w wywarze. |
| Krok 2 |
| Mięso i royala pokrój w paski. Dodaj do zupy. |
| Krok 3 |
| Dolej śmietanę i zagotuj. |
| Krok 4 |
| Do zupy dodaj żółtka i natkę. Dopraw. |
| Autor: pasibrzuch |