Zupa jarzynowa
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kości i skóry z 2 dużych udek kurczaka - 2 sztuki
  • mrożonka warzywna (marchewka, kalafior, seler, groszek, fasolka szparagowa, por) - 1 kilogram
  • masło - 1 łyżka
  • natka pietruszki do dekoracji - 5 szczypt
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 1 sztuka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Na kościach i skórach, które zostały z luzowania udek z kurczaka gotujemy bulion z kostką warzywną.
  2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i dodajemy mieszankę warzyw. Rozkruszamy obie mini kostki Knorr, posypujemy nimi warzywa i dusimy ok. 5 minut.
  3. Następnie warzywa wsypujemy do garnka z bulionem i gotujemy do miękkości około 5 minut, warzywa nie mogą się rozgotować. Zupę rozlewamy do miseczek i dekorujemy natką pietruszki.