Zupa jarzynowa a la minestrone
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • marchewki - 2 sztuki
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • seler - 100 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • fasola biała z puszki - 3 łyżki
  • fasola Kidney z puszki - 3 łyżki
  • liść kapusty włoskiej - 2 sztuki
  • drobny makaron - 50 gramów
  • koncentrat pomidorowy - 50 gramów
  • świeża bazylia
  • starty parmezan
  • woda-wrzątek - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostki Rosołu z kury Knorr w 1 litrze wrzątku.
  2. Obierz warzywa, umyj i pokrój je w kostkę, jedynie kapustę pokrój w paski.
  3. Następnie dodaj je do wywaru, a po 10 minutach dodaj również makaron.
  4. Odcedź fasolę z zalewy i w momencie, gdy ziemniaki staną się miękkie, dodaj ją do zupy wraz z koncentratem pomidorowym.
  5. Podawaj gotową zupę posypaną świeżą bazylią i wiórkami parmezanu.