Zupa jarzynowa z brokułami

Składniki:

  • brokuł - 200 gramów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • marchewka - 70 gramów
  • korzeń selera - 50 gramów
  • pietruszka mała - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • cebula biała - 1 sztuka
  • ziemniaki - 150 gramów
  • natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
  • woda - 2 litry
  • olej do smażenia
  • śmietana 18% - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa obierz i umyj, brokuły podziel na różyczki, a resztę warzyw pokrój w kostkę, pora w plastry.
  2. W garnku przesmażaj cebulę, marchew, selera i pietruszkę przez ok 5 min i zalej wodą dodając Bulion na włoszczyźnie Knorr.
  3. Zupę gotuj ok. 7 min i dodaj resztę warzyw. Gotuj razem do miękkości.
  4. W końcowej fazie gotowania dodaj śmietanę zahartowaną ( w misce wymieszaj z gorącą zupą)
  5. Podawaj z natką pietruszki