Zupa jarzynowa z groszkiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • woda-wrzątek - 1 litr
  • marchewka - 1 sztuka
  • ziemniaki - 3 sztuki
  • seler - 1 sztuka
  • kapusta włoska lub biała - 100 gramów
  • mrożony groszek - 50 gramów
  • mrożona fasolka szparagowa - 50 gramów
  • pomidory - 100 gramów lub koncentrat pomidorowy - 30 gramów
  • kwaśna śmietana - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostki rosołowe Rosół z kury Knorr w 1 litrze wrzątku.
  2. Umyj marchew. Ziemniaki i selera obierz i pokrój w kostkę. Kapustę pokrój w paski.
  3. Dodaj do rosołu marchew, po kilku minutach selera i ziemniaki. Gotuj 10 minut, dodaj kapustę, groszek oraz fasolkę szparagową.
  4. Gotuj warzywa do czasu, kiedy będą miękkie. Dodaj pomidory lub koncentrat i zagotuj. Podawaj z kwaśną śmietaną.