| |||||||||
| Składniki | ||
| Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
| woda-wrzątek | 1 litr | |
| marchewka | 1 sztuka | |
| ziemniaki | 3 sztuki | |
| seler | 1 sztuka | |
| kapusta włoska lub biała | 100 gramów | |
| mrożony groszek | 50 gramów | |
| mrożona fasolka szparagowa | 50 gramów | |
| pomidory - 100 gramów lub koncentrat pomidorowy - 30 gramów | ||
| kwaśna śmietana | 1 szklanka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozpuść kostki rosołowe Rosół z kury Knorr w 1 litrze wrzątku. |
| Krok 2 |
| Umyj marchew. Ziemniaki i selera obierz i pokrój w kostkę. Kapustę pokrój w paski. |
| Krok 3 |
| Dodaj do rosołu marchew, po kilku minutach selera i ziemniaki. Gotuj 10 minut, dodaj kapustę, groszek oraz fasolkę szparagową. |
| Krok 4 |
| Gotuj warzywa do czasu, kiedy będą miękkie. Dodaj pomidory lub koncentrat i zagotuj. Podawaj z kwaśną śmietaną. |
| Autor: przepisy.pl |