Zupa jarzynowa z groszkiem

5


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
Rosół z kury Knorr2 sztuki
woda-wrzątek1 litr
marchewka1 sztuka
ziemniaki3 sztuki
seler1 sztuka
kapusta włoska lub biała100 gramów
mrożony groszek50 gramów
mrożona fasolka szparagowa50 gramów
pomidory - 100 gramów lub koncentrat pomidorowy - 30 gramów
kwaśna śmietana1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Rozpuść kostki rosołowe Rosół z kury Knorr w 1 litrze wrzątku.
Krok 2
Umyj marchew. Ziemniaki i selera obierz i pokrój w kostkę. Kapustę pokrój w paski.
Krok 3
Dodaj do rosołu marchew, po kilku minutach selera i ziemniaki. Gotuj 10 minut, dodaj kapustę, groszek oraz fasolkę szparagową.
Krok 4
Gotuj warzywa do czasu, kiedy będą miękkie. Dodaj pomidory lub koncentrat i zagotuj. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl