|
Składniki | ||
Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
woda-wrzątek | 1 litr | |
marchewka | 1 sztuka | |
ziemniaki | 3 sztuki | |
seler | 1 sztuka | |
kapusta włoska lub biała | 100 gramów | |
mrożony groszek | 50 gramów | |
mrożona fasolka szparagowa | 50 gramów | |
pomidory - 100 gramów lub koncentrat pomidorowy - 30 gramów | ||
kwaśna śmietana | 1 szklanka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozpuść kostki rosołowe Rosół z kury Knorr w 1 litrze wrzątku. |
Krok 2 |
Umyj marchew. Ziemniaki i selera obierz i pokrój w kostkę. Kapustę pokrój w paski. |
Krok 3 |
Dodaj do rosołu marchew, po kilku minutach selera i ziemniaki. Gotuj 10 minut, dodaj kapustę, groszek oraz fasolkę szparagową. |
Krok 4 |
Gotuj warzywa do czasu, kiedy będą miękkie. Dodaj pomidory lub koncentrat i zagotuj. Podawaj z kwaśną śmietaną. |
Autor: przepisy.pl |