Zupa jarzynowa z makaronem
  • 30 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • groszek zielony - 0.5 szklanek
  • kalafior - 0.5 sztuk
  • marchew - 3 sztuki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • makaron - 200 gramów
  • szczypiorek - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 sztuka
  • śmietana - 0.5 szklanek
  • mąka - 2 łyżki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj 3 litry wody, dodaj kostki bulionowe, wymieszaj. Warzywa obierz, pokrój i dołóż do bulionu. Gotuj 10 minut. Dodaj makaron i gotuj jeszcze 15 minut.
  2. W garnuszku wymieszaj śmietanę z mąką. Dodaj trochę gorącego bulionu, wymieszaj i wlej do garnka z zupą. Gotuj jeszcze minutę. Dodaj posiekaną natkę i szczypiorek.