|
Składniki | ||
marchew | 2 sztuki | |
pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 szczypta | |
młode ziemniaki | 7 sztuk | |
natka pietruszki | 2 łyżki | |
makaron | 0.2 szklanek | |
różyczki kalafiora | 4 sztuki | |
skrzydełko z kurczaka | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Skrzydełka zalej wodą i doprowadź do wrzenia. |
Krok 2 |
Ziemniaki oraz marchew pokrój w kostkę i dorzuć do garnka. |
Krok 3 |
Gdy ziemniaki zaczną być miękkie, wrzuć kalafiora i makaron. Dopraw do smaku przyprawami. |
Krok 4 |
Na talerzu posyp zupę posiekaną natką pietruszki. |
Autor: pasibrzuch |