| |||||||||
| Składniki | ||
| marchew | 2 sztuki | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 szczypta | |
| młode ziemniaki | 7 sztuk | |
| natka pietruszki | 2 łyżki | |
| makaron | 0.2 szklanek | |
| różyczki kalafiora | 4 sztuki | |
| skrzydełko z kurczaka | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Skrzydełka zalej wodą i doprowadź do wrzenia. |
| Krok 2 |
| Ziemniaki oraz marchew pokrój w kostkę i dorzuć do garnka. |
| Krok 3 |
| Gdy ziemniaki zaczną być miękkie, wrzuć kalafiora i makaron. Dopraw do smaku przyprawami. |
| Krok 4 |
| Na talerzu posyp zupę posiekaną natką pietruszki. |
| Autor: pasibrzuch |