Zupa jarzynowa z papryką
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 1.6 litrów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
  • marchew - 8 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 10 dekagramów
  • cebula - 10 dekagramów
  • groszek konserwowy - 15 dekagramów
  • papryka konserwowa - 20 dekagramów
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 4 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Curry Knorr - 0.5 łyżek
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 łyżka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • natka pietruszki
  • masło

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj wywar z wody i kostek Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Warzywa obierz i pokrój w kostkę, podsmaż lekko na maśle i zalej wywarem. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  2. Pokrój paprykę w kostkę. Wrzuć do zupy groszek konserwowy i paprykę.
  3. Dodaj ketchup.
  4. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, pieprzem, curry, tymiankiem i majerankiem. Gotuj 10 minut. Zupę jarzynową z papryką podaj posypaną natką pietruszki zaraz po przygotowaniu.